14 desember – Legenden om La Befana

I Italia har de en julelegende om en hekselignende skikkelse kalt La Befana. La Befana ble innvitert av de tre vise menn for å bli med til Jesusbarnet, hvor hun først takket nei med unnskyldning om at hun hadde for mye husarbeide å gjøre, men senere ombestemte seg og ville ut og lete etter vismennene, tok med seg sopelimen, en kurv med godbiter til Maria da hun tenkte seg Maria nok heller ville foretrekke et rent gulv og noe godt å spise fremfor andre gaver. Siden hun ikke kunne finne dem begynte hun å løpe så fort så hun ble løftet til værs av sopelimen.

Av denne grunn er det natt til den 5 januar at La Befana kommer til barna i Italia med godterier og kaker til de snille barna og kullbiter til de slemme!

 

This entry was posted in Advent, Adventskalender, Juleprat, Tradisjoner og historie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.