Rampenissegenerator!

Tenk det! VG har laget en rampenisse-generator som kan lage en nissestrek klar for deg!

For de uinvidde: I 2005 ga husmoren Carol Aebersoldz ut en bok kalt The Elf on a shelf, en bok som omtaler en speider-nisse som gjemte seg i husene til folk for å følge med på hvem som er snille… og ikke. Og denne nissen smyger hjem til Nordpolen når alle har gått og lagt seg for å avlegge rapport. Men for å kunne fly tilbake til Nordpolen må nissen få sinne spesielle magiske evner, og dette skjer kun om et barn i huset elsker nissen og gir den et navn, mens den mister sine evner om noen rører ved nissen. Dero,pt er det ingen hinder for at familien kan snakke med nissen og se den! Hver natt drar nissen hjem til Julenissen og hver morgen kommer han tilbake før familien våkner.

Hvordan man har dratt paralellen til denne historien og rampenisse-streker derimot er for meg et mysterium men det er nå engang slik det har blitt: Denne Elf on a shelf er oversatt på norsk til Rampenissen, og denne nissen finner på små sprell og nissestreker av relativt uskyldig variant hver eneste natt i desember. På denne måten blir det som å ha en liten adventskalender. Nissestrekene kan være noe slikt som å bytte ut kaffepulver med oboy, å bytte syltetøyet med sjokade, å knyte knute på alle sokker så man har en eneste stor sokkeknute, å gjemme alle skolisser, å stikke av med tannbørsten så man må lete etter den og så videre og så videre.

For de som kanskje har litt dårligere råd enn gjennomsnittlig i disse dager kan en slik rampenissekalender være en knallfin sak å finne på for å telle ned til jul, som et alternativ til en gavekalender. For eksempel kan man jo lage en facebook-gruppe, blogg eller en instagram der man poster dagens nissestrek så barna kan vise og fortelle på skole eller i barnehagen.

Ta gjerne en titt på nissestrek-generatoren, du kanskje kan få mange gode ideer til noe “nissebus” der? 🙂

This entry was posted in Advent, Adventskalender, DIY, Juleprat, Kuriosa, Nisseverksted, Tradisjoner og historie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.