17 Desember – Juletrær av Hønefjær i Indonesia

I Asia er ikke kristendommen den største religionen, men den finnes, og i Indonesia har de skapt mange unike juletradisjoner. For eksempel er det mange som har et juletre laget av hønefjær.

I Bali stiller de Bambusgrener og palmeblader utenfor husene sine for å minnes når Jesus red inn i Jerusalem, denne typen dekor kalles Penjor.

En annen tradisjon kalles Ngejot, tradisjonen handler om å skape og dele lykke, og innebærer svært ofte at de kristne deler mat med sine naboer den 24 desember.

På Sri-Lanka markeres starten på julefeiringen med kinaputter, og det serveres en spesiell fruktkake som til forveksling minner om den julekaken du kan få servert mange steder i Europa, men som inneholder mange typiske srilankiske ingredienser.

Kina tillater svært lite kristne juletradisjoner siden svært få av kinas befolkning er kristne. Men de har skapt sine egne tradisjoner, som for eksempel ved å pakke inn et eple svært kunstferdig og gi bort som gave. Grunnen for dette er at det kinesiske ordet for Eple til forveksling kan minne om ordet Fred. Det kinesiske navnet på Julaften er “Ping’an Ye”, noe som også betyr “stille kveld” eller “fredelig kveld”.

I Japan utgjør den kristne delen av befolkningen rundt 1 %, og de har utviklet sine egne tradisjoner. Julaften er en helt vanlig dag i Japan, og har nærmest blitt som en valentindag for de kristne: En dag for å ha en date og utveksle gaver. Gaveutbytte er gjerne kun med sin livspartner, eller den man håper skal bli det, men i noen tilfelle inkluderes den aller nærmeste familie som foreldre, søsken og barn. Tradisjonell julemat er faktisk svært ofte Kentucky Fried Chicken”, noe som stammer fra en markedsføringsinnsats i 1974 fra KFC med slagordet “Kurisumasu ni wa kentakkii”, som betyder ”Kentucky til jul.” Selv om et fåtall japanesere er kristne er det likevel mange julemarkeder som kan minne om de europeiske. Det største finnes så klart i Tokyo, og dette er en av de få markeder som har støtte fra The German Tourism Association.

This entry was posted in Advent, Adventskalender, Juleprat, Tradisjoner og historie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.