15 Desember – Pantomimeteater i England!

I England er det tradisjon i adventstiden med god gammeldags pantomime-teater! Hele familien drar gjerne på et teater en eller annen gang i løpet av advent for å se på pantomimeteater, gjerne i form av fortellinger om for eksempel Askepott, Tornerose eller andre gamle eventyr, og settes opp fra første desember helt frem til juledagen (og noen ganger videre inn i romjula også.)

Det er noen nøkkelingredienser som må være med i disse oppsetningene:

  • Pantomime dames – Fordi det i riktig gamle dager kun var menn som kunne bli skuespillere må en del av de kvinnelige rollene fylles av menn utkledd som damer. Disse får gjerne i moderne tid rollene som for eksempel “den onde stemoren”.
  • Samtidsvitser gjerne relatert til voksne temaer for at også de voksne skal få underholdning
  • Publikumsdeltagelse er utrolig viktig, at tilskuerne er med i spillet og roper “han er bak deg!” når “skurken” lusker rundt bak hovedpersonen for eksempel.

På de større teaterne er det gjerne britiske kjendiser som får roller i disse spillenene, men også skuespillere fra andre land kan hentes inn. Her kan nevnes for eksempel David Hasselhof og Pamela Andersson.

Bildet er fra oppsettet av Newcastle theatre royal og deres oppsett av Askepott fra 2016

This entry was posted in Advent, Adventskalender, Juleprat, Tradisjoner og historie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.