Nå er jeg norsk!

Flytten er overstått. Jeg har virkelig ikke kommet i orden enda, men for ei uke siden reiste flyttelasset fra sveariket, og jeg ankom dagen etter i gode gamle Norge!

Nå er jeg bosatt nord for polarsirkelen, nærmere bestemt det som før sammenslåing var Nord-troms, like ved lyngsalpene og midt i et fantastisk fiskeeldorado som gir J dollartegn og stjerner i øynene. Han drømmer båt med pappa på telefon på daglig basis og gleder seg som en unge til livet her.

Området viser seg ikke fra sitt beste vær, det har høljet og blåst kraftig hele uka, men hva gjør vel det når vi likevel bruker tiden inne for å pakke ut og komme i orden? Huseier har ikke klart å få leiligheta helt klar til vi kom, det mangler litt her og der pga leverandører av kjøkken, veggplater til bad og slike ting har krøllet til med både en og to måneders forsinkelser pga de har sendt saker til feil sted og ikke har ryddet opp, men jeg klager ikke! Alt løser seg til slutt uansett 🙂

En sak jeg virkelig elsker er at jeg klarte å legge klørne på et nytt vitrineskap her før helgen! Vi solgte omtrent alt av møbler, beholdt bare noen flatpakka bokhyller, bordplater og kjøkkenbordet/stolene men alt annet solgte vi. Vi har også kvittet oss med så godt som alt mis-match middagstallerkener, kjøkkenglass og lignende, så vi må kjøpe nytt til hverdagsbruk av slikt. Men på kaffefronten har jeg pakket opp dette settet jeg fikk etter min bestemor. Det er 6 kaffekopper med asjetter de skal stå på, og det skal være 6 tallerkener til kake eller brød eller lignende. Det mangler en tallerken så der skal jeg lete bruktbutikker rundt for å se om jeg kan finne et så jeg har komplett sett 🙂 Men ellers er jo dette perfekt for hverdags-besøk. Det hører med ei skål og ei halv liter mugge også. Om dette er tenkt som sukkerskål og melkemugge så fylte de alvorlige mengder sukker og melk i kaffekoppene i gamle dager 😛

Også mitt kjære hjørnevitrineskap, fordi det fantes ingen hjørner her vi kunne plassere det i. Dermed må vi erstatte alt, det meste skal vi erstatte brukt så klart. Ingen grunn til å kjøpe flunkende nytt om vi kan finne noe fint som noen andre selger. Og jeg fikk klørne i et vanlig vitrineskap for kun 100 kroner! Snakker om råflaks og for et varp til den prisen. Med litt hjelp fikk vi det henta og bragt hit i går, og endelig kunne jeg pakke opp også det fine julekaffeserviset jeg har fått av mammaen min! Bare se så fint det er? Glassene, de hvite skålene og serviettholderen er fra en serie fra Nille tror jeg, der har jeg også fire kaffekrus som står i kjøkkenskapet.

Og det beste av alt? Ingenting hadde knust på veien opp! Jeg har pakket det realt! Stolt av meg selv! Jeg brukte kanskje overdrevne mengder bobleplast men jeg synes det er verd det.

This entry was posted in Juleprat, Utenomsnakk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.