Høst og haloween

Det er faktisk hakket før vinter her nå. Det er minusgrader på natten og det blir stadig mørkere her i nord. Om 11 dager er det Haloween, og for de av dere som feirer dette kan det være greit å børste støvet av litt tradisjoner og dekoarsjon.

For de av dere som er ny til Knask eller Knep vil jeg bare minne om et par holderegler:

  • Hovedregel i engelsktalende land er at de som ønsker knask og knep velkommen har utelyset tent. De som ikke vil ha besøk har lampa slukket. Respekter det og alt blir bra!
  • Pass på barna i disse tider. Gå med dem og pass på at de er flinke og holder avstand, og at de bare tar i mot godterier som er i forseglet plast så de kan spise smittefritt godt.
  • Hærverk er og forblir ikke “knep”. Du skal ikke forvolde skade på folk, fe, eller eiendom fordi du ikke fikk godterier. Et godt knep er å feste sytråd på vindu og gnikke på det med gummi eller kork så det skriker og piper, eller å henge spøkelser i papir på vinduet så de kaster skygger inn i huset. Det er ikke et godt knep å slenge kinaputter i postkassa, men derimot er det et morsomt knep med sprett-opp-slange for eksempel.
  • Gå ikke for sent, det kan være greit å være ferdig med knask eller knep når dagsrevyen begynner.
  • Kle deg ut og ha det gøy!

Og for de av dere som skal dele ut godterier til knask eller knep-gjengene: kjøp godterier som er innplastet, kjøp kjærlighet på pinne, mini-godteesker, poser med mikro-japp og sånne sjokolader, så du kan føle deg trygg på å gi smittefritt godteri til knaskerne der ute.

Vær alltid høflig og oppfør dere pent!

This entry was posted in Andre høytider, Tradisjoner og historie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.