Noen venner får julefølelsen ekstra frem i hjertet

Vi har dem alle. Venner som er selvoppofrende når det behøves, som alltid hjelper til, som stiller opp og er usvikelig lojale. Jeg har noen sånne i mitt liv, men i dag vil jeg, tredje søndag i all ære og med Et juleeventyr snurrende på PCen, med lykke og kjærlighet som får meg til å nesten få tårer i øynene (er det et tegn på alder mon tro? 🙂 ) peke ut et par av mine venner som alltid får meg til å føle jula i hjertet. Jeg mener at termen “beste venn” er for fler enn en personer, nettopp fordi flere personer kan ha en fremtredende plass i ditt liv, på ulike vis. Og jeg er velsignet med flere av disse.

Jenny, du er blitt en av mine nærmeste venner, uten at vi noensinne har møttes ansikte til ansikte. Likevel er du en av mine fremste julemakkere, som elsker jula like mye som meg, som gjerne prater jul og juleforberedelser hele året, som er helt på min linje om å lage julegaver selv om man kan og vil, fordi det er unødvendig at jula skal koste halve sjela di i reine penger. Du som alltid støtter meg, pepper meg, gråter med meg og ler med meg, du har blitt en av mine beste venner. Måtte vi alltid forbli venner til vi er rynkete som rosiner! En dag vil jeg vi skal møtes. En dag vil jeg vi skal ha en pusledag eller puslehelg sammen der vi ordner og julestøker og fniser som drittunger.

Lita, en av mine venner gjennom flest år. Jeg innså med sjokk vi har vært venner i 20 år! Hvor i alle dager har tiden blitt av? Det var jo i forrige uke vi satt og fniste over “fjernstyrte hestehår”, snakket om humor på boks, ekstra tørr, så på Lion King, laget julekort og julegodter sammen og avsluttet hverandres setninger? Du og jeg, Lita. Vi juleblogger sammen, selv om det nok er jeg som blogger oftest der akkurat nå av ulike anledninger (jeg har ikke noe liv? 😀 ), du og jeg som pønsker ut fine julesaker å snakke om på bloggen, du og jeg som begge har vårt å kjempe med utenfor bloggen men som likevel pusler med jul omtrent hele året, som begge to er helt enige om at det å kjøpe julegaver like gjerne kan begynne litt og litt i januar heller enn å fyke rundt som pingpongballer i desember.. som begge to elsker å pusle og dille og dalle.. som har juleskype på den 23e som tradisjon nå mens vi ser på grevinnen og hovmesteren, som synes at julemusikk er like ålreit i juli som i desember.. du og jeg, Lita. Jeg håper en dag vi kan få til juleverksteder sammen ansikte til ansikte igjen, at vi enten bor nær eller en av oss besøker den andre for en langhelg i november eller desember for en hel helg med juleverksted. Jeg savner dem, jeg savner deg også selv om vi snakker mye eller littegrann nesten på daglig basis. Facebook kan ikke alltid erstatte fysiske møter.

Det finnes mange andre i mitt liv, men akkurat i dag vil jeg peke ut dere to. Dere er begge spesielle for meg, dere er begge i min innerste krets, jeg håper dere alltid vil være der. Juleklemmer og julesuss på kinnet til dere begge to!

This entry was posted in Advent, Juleprat, Omtanke og velferd. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.