Enkle og raske lussehjerter…. i langpanne!

Ramlet over denne oppskriften via oppskrift.no (Der dere også kan se bilde siden jeg enda ikke har bakt ei eneste lussekatt sjøl). Oppskrifta gir etter sigende veldig saftige lussekatter pga det er kesam i oppskrifta. Oppskrifta er for 22X32cm stor langpanne.

Bruk så romtempererte inngredienser:

Pisk 130 gram smør og 0.75dl sukker hvitt og porøst.
Smul ned 25 gram gjær for søt deig ned i en bakebolle, varm så 1.5dl melk og 0,75gram kesam til det er fingervarmt før du heller det over gjæren.
Rør inn ett egg og noen spiseskjeer av smørsukkeret, 0,5 gram safran, ett kryddermål salt og en halv teskje kardemumme og rør om godt.
Tilsett 4 dl hvetemel og rør deigen til en glatt og løs røre, dekk bollen med klede og la den hvile i 30 minutter.

Tilsett så resten av sukkersmøret, og 2 dl hvetemel, rør og elt deigen til en fast og smidig deig.
Kjevle nå ut deigen tynt, trykk så ut 12 hjerter som er 8 cm brede og legg de side ved side i en smurt eller kledt langpanne. Kjevle så deigen ut igjen, stikk ut nye 12 hjerter med litt mindre hjerteform, 6 cm, og legg de oppå. Så trykker du en bitteliten hjerteform (2,5 cm bred) gjennom disse to så du skjærer et snitt gjennom det øverste mindre hjertet, men plukk ikke vekk noe deig. Dekk langpanna med klede og la det heve 30 minutter til dobbel størrelse. Varm opp ovnen til 200 grader.

Pensle nå alle hjertene med vispet egg, stek dette nederst i ovnen i 15-18 minutter.  Om du ikke vil bruke glasur kan du strø pelesukker på eller dekorere med rosiner. Du kan etter stekingen avkjøle bollehjertene og lage glasur av egg, melis og eggehvite som du kan dekorere dem med.

This entry was posted in Advent, Juleprat, Kjøkkenmesteren. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.