11 desember – Tyskland og pepperkaker

Pepperkakebaking

Pepperkaker er atter en tradisjon som har kommet til oss fra Tyskland. I det store og det hele kryr det av tyske tradisjoner i de norske hjem! Men denne tradisjonen nådde resten av Europa på 900tallet takket være en armens munk.

I Tyskland tviholder hver og en fanatisk på sin hemmelige oppskrift, og verst er de ulike bakeriene. Alle har de sin egen spesielle vri på oppskriften og du kan glemme å få denne hemmeligheten fra noen. Vi snakker hardcore “dele på dødsleiet fra mor til datter” nærmes!
Nå er det kanskje en smule overdrevent, men det er ingen tvil om at pepperkaker ligger Tyskland nært til hjertet.

Detaljerte forseggjorte dekorerte pepperkakefigurer er faktisk en svært vanlig gave å gi til venner og familie, og er gjerne et prosjekt på skolen for barna å ta med hjem til mor og far etter de er behørig bakt og dekorert på skolen.

This entry was posted in Advent, Adventskalender, Juleprat, Tradisjoner og historie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.