August er her og julegaver blir planlagt!

For øyeblikket går strikkepinnene varm på et strikkeoppdrag: Lita ble så forelska i kalenderposene jeg strikket til henne i fjor at hun spurte om jeg kan strikke dobbelt sett på oppdrag, så det er jeg i full gang med nå. Bare 6X2 pluss en halv pose igjen så er jeg i mål, og deretter er det turbo-strikking på litt julegaver jeg skal gi bort selv.

Men i år bor jeg faktisk nært flere i familien som jeg gjerne vil gi en oppmerksomhet. I fjor ga jeg bort en pakke med litt spiselige gaver til de nærmeste her, og dette har jeg tenkt å gjøre også i år. Dette gir meg en unnskyldning til å lage en hel del jeg normalt ikke ville lagt tid på fordi vi ikke behøver en full porsjon av noe (for eksempel leverpostei eller appelsinmarmelade bare for å nevne noe) men om jeg lager full porsjon og pakker i mindre serveringer får jeg litt til meg selv og en fin juleoppmerksomhet.

Jeg synes å gi bort en spiselig presang er en genial måte å kombinere å gi bort en oppmerksomhet samtidig som man får en liten smak selv. Jeg hadde for eksempel ikke kunnet lage så mye godt til jul om jeg ikke ga bort det meste, jeg hadde sett ut som en julegris før nyttår om jeg skulle spist alt selv! Bare tenk hvor mye sukker og fett jeg hadde fått i meg da?

Jeg kommer til å lage min hjemmelagede gløgg slik jeg alltid har gjort. Om jeg får tak i lever skal jeg også lage hjemmelaget leverpostei, jeg kommer til å lake aprikos og appelsinmarmelade, og skulle jeg være så heldig med multene i år at jeg finner mye kanskje jeg spanderer på folk et glass multesyltetøy også? Jeg kan jo også lage kakemenn med digre former som jeg kjøpte for flere år siden med tanke på å lage store pepperkakefigurer til å henge i vinduet, men jeg har også en plan om å lage falske pepperkaker av trolldeig så det ikke mugner og blir dårlig. Da kan jeg jo også bruke de år etter år, og jeg kan dekorere de med maling.

I år som i fjor ligger ønsket mitt på å lage en hel del julegaver for hånd selv. Jeg får se om det holder mål, men noen små gaver til den aller nærmeste familien kommer jeg også til å kjøpe. Gavelista mi virker som den krymper hvert år, det er et par venner i Sverige som jeg akter å sende gave til men ellers er de fleste på denne siden av grensa! Jeg funderer også på et tidlig julekort-verksted og dermed også en live på facebook om det passer seg slik.

Har noen av dere begynt med planleggingen enda? Har du mange du skal gi gaver til eller bare noen få? Og gir du mange små gaver eller samler du heller alt smått til en stor gave?

This entry was posted in Advent, Juleprat, Puslekroken. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.