1 søndag i advent og nisseverksted Solo!

I dag er det første søndag i advent, og i år presenterer jeg diktet Advent av Astrid Krogh Halse. Diktet har (dessverre for meg) ikke fire klare vers, så jeg tar bare første, andre og tredje vers på de tre første lysene og presenterer de gjenstående 2 – Alternativt hele – på lys nummer fire.
Og jeg har vært ute på sanking! Det er mye buskas og kratt overfor huset vårt her vi bor, rundt idrettsplassen er det massive mengder selje og bjørkekratt, og jeg tenkte jeg skulle hente nedfalne kvister slik at jeg kunne lage meg et mørketidshjerte selv, men jeg hadde utrolig flaks: En gang i sommer/høst har de ryddet i krattskogen rett ved idrettsplassen og store hauger av buskas, kratt, kvister og små trær lå hauget opp så jeg kunne forsyne meg uten å trampe rundt i timevis!

Husk at om du skal sanke deg kvist til å lage kranser, hjerter eller hva som helst kan du ikke klippe av levende trær uten å ha tillatelse fra grunneier; Allemannsretten dekker ikke rettighet til å ta for seg av grener fra levende tre eller små trær i en skog. Dette gjelder også å nappe granskudd fra trær eller klippe granbar for å ha på trapper eller graver. (Nå teller det ikke om du napper et skudd for å gumle på mens du går i skogen, jeg tenker nå på å sanke granskudd for å lage avkok eller lignende av) Derimot er det fritt frem å sanke alt mulig som har brukket av og ligger på bakken. Og her hadde jeg altså realt flaks med store hauger liggende.

Foruten å lage meg et mørketidshjerte har jeg også kokt appelsinmarmelade og mørk og lys karamell. Nå er det en liten matpause før jeg skal lage litt mer, og bilder av det kommer selvklart senere på bloggen. Og kanskje til og med en liten livestrøm på fjesboka? 🙂

Fire kvite ljøs ti kransa,
kom så ska oss tend´ det føst!
Firi jul er skome dåggå.
Kringom kransen vert det ljøst.

Mørk karamell blir avkjølt her

 

This entry was posted in Advent, DIY, Julegaver og gavetips, Juleprat, Kjøkkenmesteren, Nisseverksted, Puslekroken. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.