For å bekjempe kjedsomhet

Det våres snart. I det minste er det litt varmere ute, men… her sitter vi. Påtvunget eller frivillig innelåste, jeg jobber for eksempel hjemmefra nå i disse skumle tider.

Så hva kan man finne på innendørs når man bor i leilighet og ikke har mulighet (eller vilje) til å gå utenfor døra? Jeg tenkte jeg skulle finne på ei liste med forslag til innendørsaktiviteter for de som ikke er barn og har rommet full av leker!

 • Lær deg noe nytt. Internet er et fantastisk medium, og det finnes “hvordan skal jeg..” filmer i lassevis på Youtube. Har du fundert på å lære å strikke? Sjekk ut en strikkeskole. Vil du lære å knytte macrame? Søk opp “macrame for beginners” på youtube. Eller bare prøv deg frem med bare “howto” uten å spesifisere mens du surfer rundt.
 • Kjør en youtube-roulette: Søk opp en musikkvideo du liker og sett en regel for deg selv: Du må klikke på forslag nummer X på høyresiden. Kast gjerne en terning om du virkelig vil ha random nummer!
 • Begynn å lese. Om du ikke har mange bøker i bokhylla må du faktisk ikke til et bibliotek. Project Gutenberg har tusenvis av bøker gratis for nedlasting eller lesing direkte på nettsiden. Det er til og med bøker på norsk der, selv om det er flere bøker på engelsk! Project Gutenberg scanner inn bøker fra forfattere som har vært død mer enn 80 eller 100 år, der det ikke finnes noen forening som beskytter opphavsrett etter døden, dermed finner du svært mange gode klassikere der, og det er en regelrett gullgruve om du vil lese og er påtvunget eller frivillig innelåst!
 • Planlegg julegaver! For jula kommer, co-vid eller ikke. Du kanskje ikke må lage de gavene, men det kan jo være greit å tenke litt på hvem du har lyst til å gi en gave, og hva som eventuellt kunne passe til dem. Og vil du ikke tenke så langt som jula kanskje det er noen bursdager mellom nå og jul?
 • Kanskje til og med.. lage noen julegaver? For det er jo mer enn nok tid til å lage noen gaver mellom nå og jul.
 • Historie-surfing eller fakta-surfing: Wikipedia er veldig spennende plass å lære nye saker på, selv om man i blant kan få noe feilaktig fakta der. Søk opp et emne og klikk på sidelinkene, og jeg lover deg du lærer mye!
 • Søk opp historiske fakta via andre nettsider. Eller hvorfor ikke sladder om gamle krimsaker? Jeg er selv fylt av en noe morbid facinasjon av for eksempel seriemordere, og har endevendt internet etter fakta om Ted Bundy, BTK og så videre. Jeg var fast gjest på crimelibrary.com til det ble nedlagt, og sørger enda over at de stengte siden.
 • Håndarbeide er faktisk litt undervurdert synes jeg. Og ikke minst er det matnyttig kunnskap å ha: Strikkesokker, luer, skjerf og votter er veldig kjekt å ha i kalde Norden tross alt, og du kan skape fine gaver av garn. Samt at du kan bestille garn hjem mange steder, eller bare hente det på ombud, og passe på handlingen samtidig.
 • Skjønnhets-salong for deg selv. Skjem deg bort med ansiktsmasker, bodyscrub, bodybutter og alskens koseligheter. Og levende lys!
 • Hjemme-trening! Du trenger faktisk ikke så mye for å få til hjemmetrening. Toliters brusflasker fylt med vann blir fine vekter. Du kan også ha flere flasker i en pose for å få ordentlig tyngde, bare så du kan trene litt, og det er mye fin trening i å planke, ta stol-dips og annet som ikke krever annet enn din egen kroppstyngde og en stol feks.
 • Se en film. Filmer er knallfin underholdning, og i dag kan du gjerne leie en film du ikke har på bluray eller dvd til og med via Youtube. Om du ikke har nettstrømmingsabonement har du en hel del finfin underholdning gratis via nrk nettstrøm. Finnes mye fint på svenske nettstrømmetjenester, og ikke alt koster penger. Til og med Discovery har nettstrømmetjeneste der en del er gratis, og en del krever abonement for å se.
 • Facebook og Skype tilbyr begge deler å kunne videosamtale med nære og kjente, det kanskje er på tide med en videosamtale nå som man ikke kan reise og besøke hverandre like enkelt? 🙂
 • Lær deg å bake eller lage mat du ikke kan allerede! Det skader nemlig aldri å kunne lage maten sin selv, selv om man i vanlige tilfeller kjøper ferdige saker på butikken. I dag hvor vi helst skal gå ut så lite vi kan er det en fordel å kunne bake selv. Også der finnes det utrolig mange nettsider som forteller (også med bilde steg for steg) hvordan du skal gjøre ulike saker.
 • Internet er også full av flash-spill som er relativt lite krevende og får tiden til å gå… fort!
This entry was posted in Juleprat, Månedstema, Utenomsnakk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.