Gaver av urter… eller bare for egen nytelse!

Det å ha ei potte eller to med urter hjemme i kjøkkenvinduet er koselig, og man har tilgang på ferske urter til alle mulige matretter. Men du kan faktisk også lage gaver av det!

For eksempel: En real håndfull urter av eget valg, 1 dl olje (nøytral som rapsolje eller solsikkeolje feks), litt salt og pepper. Kjør det med stavmikser og ha på et dekorativt glass du pynter med bånd.

Eller du kan støte litt krydder i en morter og blande med nøytral olje, ha det på ei dekorativ flaske før du stapper nedi en kvist eller fler av den ferske urten du valgte deg så det ser dekorativt ut.

Du kan tørke urter og blande med salt slik jeg beskrev i et tidligere innlegg, eller bare tørke urtene, knus de lett og legg på en luft-tett boks av eget valg, eller igjen et dekorativt glass. Det kan være fordel å tørke urtene i ovnen på 50-70 grader så sola ikke ødelegger den vakre grønne fargen, eller la de tørke hengende i et mørkt rom (inni et skap for eksempel?).

For de som holder på med epoksy-støping kan du også legge urter i en form og ha resin/epoxy over, om du bruker små runde eller firkanta former som ikke fylles med mer enn kanskje en halv cm i bunn kan du lage underlegg for glass og kopper med krydderblader eller kvister i. Det blir faktisk svært dekorativt, og kan med fordel kombineres med blomstene fra den samme urten om du lar den få lov å sette blomst!

Eller hva med å dyppe krydderkvisten i tynn gipsblanding, snurre den litt i en boks så det ikke renner av den og la den tørke hengende? Brått har du små “gipskrydder” som er pent som dekor! Ha de stående i et lite glass, eller lim de fast på en tavle for vegg-dekor! De kan da også males så klart 🙂 Det samme kan gjøres med tynn hobbysement.

Bodyscrub eller dusjolje med krydder er også populært, dufter godt og gjør godt for kroppen.

Om du ikke bryr deg med å så egne frø og vente kan du kjøpe ferdige planter på matbutikken og bare plante i litt større krukker om du vil. På den måten sparer du en del ventetid før du er i gang med å lage gaver.

For ikke å snakke om at det er litt greit med ferske urter om man vil imponere på kjøkkenbordet 😉

This entry was posted in Advent, DIY, Julegaver og gavetips, Julegrønne fingre, Juleprat, Puslekroken. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.