Men nissefar da..?

Vi har vel alle gjort saker vi kanskje ikke er så stolte av i ettertid. Alle begår vi tabber.

Så også nissefar! “Back in the days” promoterte nissen sigaretter! Fyda, nissefar! Heldigvis har han blitt smartere med årene og holder seg unna slikt nå 😉

Poenget med denne posten er vel egentlig mer for å belyse hvordan det kommersielle tillater seg å bruke nesten hva som helst for å øke salg. På denne tiden som disse reklamene var et faktum anså man fortsatt ikke at sigaretter var helsefarlig. Nå vet vi bedre, og reklame for slikt skjer ikke lenger. Ingen ville drømme om å vise nissefar med en god whisky i disse dager, langt mindre med Whisky og sigaretter i hendene. Heldigvis. Men tro meg, reklamene som vises på TV i dag er designet svært underfundig, spesielt de rettet mot barn når det kommer til leker, filmer og annet for å vekke et brennende ønske. Jeg husker hvordan jeg som barn fikk se på tv hvor morsomt andre barn hadde det med ulike leker, og jeg holdt på å dø litt fordi jeg bare “måtte ha det” jeg også. Som barn visste jeg jo ikke at barna på filmen var dirigert til å oppføre seg på et bestemt vis, til å le og late som de hadde det utrolig morsomt. De kanskje hadde det svært moro under innspillingen også, men det visste jo ikke jeg da.

Og av den anledningen brenner jeg svært for å bruke tid på å lage julegaver og prøve å få til en gave som både ikke koster store summer men samtidig gleder mottageren! Det er vel nesten bare barna jeg kjøper gaver til, men også de får hjemmelaget!

This entry was posted in Filosofi og refleksjoner, Kuriosa. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.