Julekrybba mi

For noen år siden fikk jeg ei julekrybbe i posten av en god veninde nede i Skåne. Hun hadde funnet den på loppemarked eller i brukthandel, jeg husker ikke hvilken, og hun valgte å kjøpe den og sende opp til meg. Nå har jeg den, og det eneste triste med den er at det mangler to figurer, ganske esensielle sådane, og de har jeg lyst til å forsøke å finne klart til neste jul. Det er nemlig Josef, og kanskje en av hyrdene tror jeg det er. Det er liksom litt viktige figurer for denne julekrybba, synes dere ikke? I alle fall Josef må jeg nok få tak i en passende figur.

Nå når vi skal flytte til eget hus akter jeg passe på å finne en fin plass til krybba, jeg har planer om å få tak i et ultrabillig serveringsbrett som jeg skal lime noe snøfarger eller mosefarget filt på slik at det ikke spiller noen rolle hvilket mønster det har. Har tanker om å lage en “bakvegg” som står løst, om jeg bruker stoff eller maler har jeg ikke bestemt meg for, men der funderer jeg på, som jeg skriver under bildet, noe lysslynge som agerer “stjerner”. Det må jo nesten bli fint, syns dere ikke?

 

Jeg har tenkt å snurre en lysslynge med batteri under taket, kanskje en sånn bitteliten tikroners fra Dollarstore, hva tror dere? Alternativt lager jeg en papp/treplate jeg maler mørk blå med små hull jeg stikker slyngeleds gjennom så jeg får stjernehimmel bak. Eller om jeg maler på en glassplate? Det finnes mange løsninger!

 

This entry was posted in Advent, Adventskalender, Juleprat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.