4 desember og kalender

I dag har det snødd ganske mye, skjønt det er ikke så mye i rein vekt. Snøen som har kommet har nemlig vært svært lett! Men skikkelig julestemning med all den myke snøen der ute.
Om dere ikke allerede har sett den vil jeg foreslå Putti Plutti Pott fra NRK Nett-tv, den er en film jeg husker fra min barndom når den ble sendt, gjerne i romjula. Dette er jo Per Asplin som har skrevet og laget musikken til den, og han har sammen med barna sine spilt inn en tv-versjon sammen med NRK på 70-tallet. I moderne tid finner du Putti Plutti Pott som svindyre teateroppsetninger rundtom i landet, og svært mange småbarnsforeldre har rett og slett ikke råd i disse dager til å kjøpe teaterbiletter kun for å se Putti Plutti Pott, og da synes jeg denne kan være en god trøst frem til man kan finne råd til å kjøpe biletter… eller man kanskje får i gave fra noen som har litt bedre råd 😉

For de av dere som ikke allerede kjenner tv.nrk.no er dette da strømmesiden til NRK, og denne er gratis. Alt du finner der er altså gratis å se, men det kan være du kun kan se det med en norsk IP-adresse, dette er i så fall den eneste begrensningen. Her finner du ikke bare Putti Plutti Pott, du finner Amalies Jul, Jul på Blåfjell, Jul på Månetoppen, Teodors Julekalender, Jul i Skomakergata, Snøfall, Snøfall 2, Jul i Svingen, Kristianias magiske tivoliteater, Julekongen, Vertshuset den gyldne hale, og et par andre kalendere jeg aldri har sett. Kort og godt, du finner alle de koselige adventskalenderne her nå! I tillegg finner du en lang rekke serier og filmer i regi av NRK eller som NRK eier rettigheter til å sende på nettsiden sin.  Nå ble det nesten reineste NRK-reklamen her, men for det første snakker vi jo altså om strømmesiden til akkurat den TV-kanalen, og for det andre vokste jeg opp i en barndom som til stor del besto av kun den kanalen tross alt, dermed har jeg mange barndomsminner knyttet til akkurat den kanalen 😉 Det faktum at de ikke tar betalt for sin nettbaserte tjeneste er jo et enormt pluss i dag for de fleste med dårlig råd.

I dagens kalender fikk jeg en enhjørning! Ja, kanskje ikke en enhjørning som dere tror, men et håndkle med enhjørning på 🙂

 

This entry was posted in Advent, Adventskalender, Musikk, film og teater. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.