Når har du første julegavene klare?

Den 1 juledag strikket jeg ferdig de første gaver for 2023. Jeg har strikket noen bomullskluter og et par pannebånd, og har atter en klut og et pannebånd på hvert sitt sett med strikkepinner.

Kluter og slike enkle sasker er finfine saker å strikke på mens man ser på TV, film eller hva man nå liker å legge øynene på mens man slapper av. Jeg strikker en majoritet kluter av “gammel” stil som etterligner de gode gamle oppvaskkluter man fikk kjøpt på samvirkelaget i eldre dager, rett rett vrang, frem og tilbake. Mønsteret er svært enkelt og dekorativt, og jeg behøver ikke fundere eller tenke, ikke engang se særlig mye på det jeg strikker mens jeg holder på og dermed er det perfekt sak å strikke på mens jeg ser på noe annet.

Jeg liker å være ute i god tid, spesielt med gaver jeg lager for hånd. Noen ting kan jeg ikke lage så tidlig som nå, for eksempel spiselige gaver må nesten vente til litt nærmere tidspunkt for overrekkelse av naturlige anledninger, men gaver som strikkes, hekles eller broderes kan man gjerne gjøre ferdig. Jo tidligere jo bedre.

Hva mener dere?

 

This entry was posted in Utenomsnakk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.