Romjulsstormen blåser inn!

Den begynte egentlig i går kveld, med reale vindkast som fikk huset til å klage litt. Jeg var i grunnen takknemlig for at jeg bor i en kjeller akkurat nå, vi hadde nok hørt vinden betraktelig bedre høyere opp.

Jula var akkurat så rolig, behagelig, bekvem og avslappende som jeg kunne håpe på. Jeg fikk mange fine gaver, blant annet en stor ildfast form lik de små jeg elsker fra Biltema som har plastlokk, strikkegaver, spesielt godteri, og noen nydelige treanheng fra en samisk veninne, og koste meg med ribbe sammen med J og mamma. Jeg tilbragte første juledag på sofaen i kosebukse og kosegenser mens jeg flittig strikket på julegaver to be. Har nå tre kluter og to pannebånd ferdig, og fikk sett en hel haug med filmer: Sister act 1 og 2 fra tv, og fra strømmetjenester så jeg christmas chronicles 1 og 2 (ny opplevelse for meg, har ikke sett de før nå, anbefales på det sterkeste!), Karate kid 1, 2 og 3 av de eldre, Disney Christmas Carol og aller sist avsluttet jeg 1 juledag med Krampus. Om ikke det kvalifiserer som filmdag vet ikke jeg.

Jeg hadde fri tredje juledag og tilbragte en del av den nede hos mamma med strikketøy, resten av romjula inkludert i dag har jeg jobbet. Jeg har dog fått halve dager på jobben fordi det er så stille, og i dag regner jeg med at de fleste holder seg hjemme på grunn av stormen. Vi spiste julemat fire dager på rad, og onsdagen hadde vi ertesuppe til middag. Det var velsignet deilig å spise noe som ikke var julemat 😉 I går hadde vi røkt laks til middag, og i dag blir det noe asiatisk wok med scampi før det blir siste innspurt på julematen i morgen.

I morgen blir det en ganske avslappet nyttårsfeiring, men jeg kommer nok til å tilbringe litt tid med refleksjoner på den siste dagen i året som vanlig. Vi skal ned til mamma og spise middag før vi er invitert bort på kvelden til en kompis. Det skal være litt blåsete i morgen, samt overskyet, blåser det for ille tror jeg vi blåser i (no pun intended) å gå ut for å se på noe fyrverkerier. Om det blåser for ille er jo risikoen at det blåser inn i et hus eller på folk for den saks skyld. Antagelig kommer vi hjem igjen straks etter nyttårsslaget, og deretter blir det nok en rolig nyttårsdag også vil jeg tro.

Men nå er det nok på tide med litt lunch!

 

This entry was posted in Juleprat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.