20 Desember – Å spare tid i jula

**Edit** Noe hadde skjedd med htmlkoden på denne! Beklager dette!

 

Å spare tid i jula er noe man gjerne gjør. Det er så mye man vil og har lyst til å få ordnet og kjøpt, pakket og vasket så man kan gå rundt seg selv av mindre. Men en ting vil jeg si med en gang: Det blir jul uansett.

Vil du spare tid på vasken? Bruk våtmopper og våtservietter til baderom og kjøkken. Spare tid på matlagingen på julaften? Lag en del av maten ferdig i forveien så du kan varme opp på julaften (så unngår du strømtopp dessuten!)

Vil du spare tid på bakingen? Kjøp ferdige kaker eller gå sammen flere i nabolaget der dere baker en gigantporsjon av en kake hver og deler dere i mellom etterpå. Det er slett ikke skamfullt å kjøpe kaker om man har råd til det. Og kjøpt godteri er helt innafor.

Når det gjelder pynting og vasking er det mange som føler det må være gullende rent til jul. Skal du ha gjester er det jo greit om det ikke flyter overalt, men tro meg, å slite deg ut på skrubbing når folk flest er mer opptatt av maten og gavene er egentlig ganske bortkastet energi og blir mer for deg selv enn for gjestene. Så ta heller en real rundvask helt i begynnelsen av desember så det bare behøves en liten tørk rett før julaften så er det helt innafor.  Eller still frem en liten grankvist med noe pynt i en krok og fortell det er hybelkaninene som har pynta?

Alt i alt blir det jul likevel selv om du skulle ha noen hybelkaniner på lur, og selv om det bare ble halvparten hjemmelaget.. eller ingenting hjemmelaget i det hele tatt. I dag er det slik at mor og far må gjerne jobbe begge to, og dermed blir det mindre tid til alt slikt husmorgjøre. Da får man løse tidsklemma på den måten man kan. Samarbeide gir mye bra resultat og er litt undervurdert i disse dager. Men uansett skal dere ikke skamme dere over å ha tidsnød og heller vil prioritere tid med barna enn å jage hybelkaniner.

Ha en fin siste adventstid!

This entry was posted in Advent, Adventskalender, Juleprat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.