September – Naturens gaver, sanking og forberedelser

Oooog på denne tiden av året er det jeg for fullt leiter i naturen etter perler og gaveideer, jeg sanker kongler, bær, sopp og annet. Men dette året blir spesielt.

Jeg har plukket litt multer, blåbær og bringebær, og kokt et par glass syltetøy, men det er alt jeg har tid til i år! Jeg står jo på flyttefot og har bokstavelig talt begge beina i hver sin flytte-eske!

Det betyr at jeg får overhode ikke tid (ikke heller mulighet til å ta med noe) til å plukke noe som helst før vi er ferdig med flyttinga. Har jeg flaks kanskje jeg kan høste meg litt røsslyng før vinteren kommer men i år blir det fattig med natur-sanking. Jeg får slå meg til tåls med at dit vi flytter kan jeg plukke skjell, koke og skrubbe rein og lage dekor eller gaveideer av dette i stedet. Om jeg får noe tid til overs.

Uansett er jeg faktisk litt lei meg over å ikke kunne utnytte denne fantastiske årstiden vi er på vei inn i nå. Det er jo nå trærne sakte begynner å bytte til gult, orange og rødt, det har ikke begynt ordentlig her enda men de første kommer nok smygende nå som kveldstemperaturene fort raser ned mot 0 grader! Det er også nå du kan samle disse nevnte blader om du finner perfekt formede i nydelige farger, for å tørke i press og bruke til dekor. Og jeg kan ikke ta del av det i år pga jeg skal flytte midt i det hele!

Jeg trøster meg selv med at dette betyr at jeg ikke står midt i flytting i selve adventstiden i alle fall 😉

Hva pleier du sanke på høsten? Lager du spiselige julegaver eller gaver fra bær, frukt og sopp?

This entry was posted in Advent, DIY, Juleprat, Månedstema, Puslekroken. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.