Må du forsvare julegleden ofte?

Det må i alle fall jeg om jeg kommer i vanvare for å nevne ordet “jul” på denne tiden av året. Jeg snakker overhode ikke “jul ditt og jul datt” med alt og alle, på denne tiden av året er det forbeholdt en liten kjerne “innviede” som er like gal etter jula som meg. Men slik jeg ser det: Om jeg strikker på en julegave og noen spør meg om den er til meg, og jeg dermed svarer åpent at “nei den er ikke til meg selv, den er en julegave” så er det ikke å spytte noen i ansiktet å svare på et spørsmål. De aller fleste burde kjenne meg såpass godt nå at de vet jeg elsker jula, og at jeg elsker å begynne i god tid med gaver og andre forberedelser.

Når man arbeider slik jeg gjør tar det tid å lage hjemmelagede julegaver. Dermed begynner jeg tidlig å strikke, hekle eller planlegge julegavene alt nå så jeg slipper stress for å bli ferdig. Fordi for meg er det stress som skulle ødelegge jula totalt. Stress og å ikke ha råd til å føle jeg gir en skikkelig gave til de jeg velger å gi gaver til. Det er derfor jeg begynner tidlig.

Men fordi jeg vet mange av mine venner misliker jula helt og fullstendig, eller de blir stresset og føler jula blir ødelagt av å holde på for tidlig for deres del vil jeg ikke heller trykke mine julefølelser i ansiktet på dem. Det er nettopp derfor jula er adskilt i en egen blogg for meg og min venn Lita. Det er også derfor jeg har laget en helt egen side nettopp for julebloggen. Om jeg skulle gjøre helt som jeg ville hadde jeg hatt julebloggen sammen med min egen blogg, og bare hatt EN blogg, og bare delt blogginleggene på fjesboka på min egen vegg, men fordi jeg vil ta hensyn til de som misliker for tidlig jul eller som bare rent ut hater jula laget jeg en egen side på fjesboka nettopp for å kunne dele blogginleggene med de som vil ta del av det hele året. Det skaper ekstra arbeide for meg å holde separate blogger, det skaper ekstra arbeide for meg å holde en egen side på fjesboka også. Og dette gjør jeg nettopp for å ta hensyn.

Likevel, på tross av at det er en helt egen side man altså må oppsøke for å få jula “slengt i ansiktet” har det for første gang skjedd at noen jeg kjenner har oppsøkt gruppa og siden kun for å kjefte på oss at vi ødelegger for alle andre med denne bloggen. Hvordan det skulle gå til når det er helt frivillig å lese bloggen, og man med vilje må gå inn på gruppa og siden for å få det i ansiktet er meg en gåte, men resultatet er det samme: Personen presterte noe like idiotisk som å gå inn i kirka og så bli fornærmet og støtt over kristne symboler og bilder åpent overalt.

Så kjære lesere av bloggen: I tilfelle det har gått dere hus forbi er altså dette en HELÅRS juleblogg der vi blogger sporadisk om jul og forberedelser absolutt hele året frem til høysesongen etter oktober. Det er helt med vilje at temaet jul kommer opp her, og det er også helt med vilje at det deles direkte til gruppa og siden på fjesboka. 😉 Jeg kommer faktisk også til å fortsette å gjøre dette.

This entry was posted in Advent, Juleprat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.