2 juledag er ikke bare en juledag

Det er også premiære på isfisket på svartsjøene her i Ljusdal kommune! Naturligvis var jeg og J der en tur og fisket. Et fiskekort ga oss sjanse til å ta med fire fisk hjem og selvklart hadde vi to fiskekort. Svartsjøene er såkalt “Put n’ pay” sjøer, det er nesten ikke fisk der naturlig, så til hver vinter setter de ut røye, ørret og regnbueørret i passe tid til sesongen for pilking. På sommeren er sjøene stengt, og man får ikke fiske der. I dag fikk vi med oss to røyer hjem, som nå er saltet og lagt i frysern. Vi orket ikke bli lenger, været var ikke helt bra. Utover formiddagen blåste det opp ganske bra så det snødde sidelengs, og i et tett snødrev var det ikke så fristende å bli så mye lenger.

Vi var ikke helt alene. Dette er bare en brøkdel av folkene der. Resten var til venstre, nesten alle samlet seg rundt ei lita øy med gapahuk og bålplass.

J fokuserer intenst.

Isen var mer enn 30 cm tykk, så mer enn tykk nok. Og ikke for mye snø å gå gjennom heller!

This entry was posted in Juleprat, Utenomsnakk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.