Krumkaker

Mamma og jeg har i mange år brukt Tine sin oppskrift på krumkaker, men jeg har laget min egen lille vri på den oppskrifta.

For dobbel porsjon:

krumkaker6 egg
300 gram sukker
1 ts kardemumme
300 gram smør
325 gram hvetemel
0,5 dl fløte

Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og la det avkjøles litt før du blander dette og fløte vekselvis med mel og kardemumme i eggedosisen. Om røra blir for tykk kan du tilsette en liten dråpe fløte til.

Prøvestek nå en krumkake, om røra er passe vil den klemmes ut av jernet og ikke sprekke opp. Er den for tynn vil den flyte ut for mye, er den for tykk vil du se at den revner og blir ujevnt tykk. Juster så røra ut fra dette! Husk, ikke ta i mye mel hver gang.

Stek kakene i jern og krum dem med jern eller rull dem som “sigarer” med fingrene eller rundt en tykk tusj eller noe lignende. La dem ligge på rist og avkjøles til de har blitt harde, og legg dem deretter i boks.

This entry was posted in Kjøkkenmesteren. Bookmark the permalink.

One Response to Krumkaker

  1. Pingback: 6 Desember - Min favoritt til julen ; Krumkaker! - Pasjon for Jul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.