Krumkaker!

Jeg tror jeg skal reptere oppskrifta mi på krumkaker. Mange har spurt meg om den!

wpid-DSC_0223.jpgDu behøver:

3 egg
150 gram sukker
150 gram hvetemel
150 gram smør
En halv ts malt kardemumme
En halv dl fløte

 

Visp egg og sukker hvitt før du rører inn fløte og hvetemel samt kardemumme. Smøret smeltes og has i til slutt. Det skal være en tykk røre, som den er for løs får du øke bittelitt på melet, men den skal ikke være tykk som grøt.

Stek kakene lett gyldne i krumkakejern, og pass på for det tar ikke lange stunden! Sjekk etter et halvt minutt hvordan det ser ut. Pannekakejern duger i mangel på noe annet. De skal ha størrelse av omtrent en overdreven spiseskje med røre. Form de til kremmerhus med krumtang, eller rull dem rundt noe avlangt og rundt noe til ruller. La de avkjøles litt før du drar ut krumtanga eller pinnen, og avkjøl de videre på rist til de er avkjølt før du legger dem over i boks.

wpid-1386506023476.jpg

Dette er resultatet av to porsjoner med krumkakedeig!

This entry was posted in Kjøkkenmesteren. Bookmark the permalink.

One Response to Krumkaker!

  1. Pingback: 11 Desember - Tips på de syv slag - Pasjon for Jul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.