På tampen av året

Vi er helt på slutten av det gamle året, og i morgen hilser vi et nytt og friskt år velkommen.

På dager som dette er det ofte jeg tenker på det som har vært og det som skal komme. De siste to årene har vært full av pandemi og restriksjoner, og ferier og feiringer som overhode ikke ble slik man gjerne vil ha de. Spesielt for 17 mai to år på rad, to år på rad med begrensninger til jul og nyttårshelg gjør at man nå begynner å bli ganske så lei.

Dessverre ser jeg ikke en snarlig slutt på pandemien helt enda, og jeg regner dessverre med at vi må forvente kommende år med restriksjoner og begrensninger videre fremover. Men hva kan vi gjøre med det? Det eneste vi kan gjøre er å bite tennene sammen, og gjøre det beste av saken. Vi har kommet oss gjennom 5 år med okkupasjon, og jeg tror nok vi skal komme oss gjennom også denne. Man kunne tross alt ikke vaksinere seg mot okkupasjonsmakten 😉

Med alle de utfordringer vi har bak oss, og alle de vi vet kommer foran oss tror jeg likevel vi kommer til å få et riktig fint år. Det er et ordtak vi har her som sier “enhver er sin egen lykkes smed”. Man skaper sin egen lykke. Jeg pleier si man kan skape sin egen lykke uansett hvor man er og hva man gjør, men selvklart er det visse saker som gjør det vanskeligere å velge lykke fremfor depresjon. Det er ikke alltid lett å være en optimist. Jeg mener også at det å være optimist eller pessimist er noe man kan aktivt velge. Om man hele tiden forsøker  å se de positive aspekter ved situasjonen vil ting faktisk se litt lysere ut.

Når man står overfor krevende situasjoner som vi er midt i nå, er det som sagt ikke enkelt å være optimist. Når man også bor alene slik mange gjør i dag er det kanskje litt tyngre å være optimist enn om man er to eller flere. Likevel mener jeg at man kan bestemme seg for en positiv innstilling og anstrenge seg for å etterleve den også.

Derfor er mitt nyttårsforsett for det kommende året: Hold humøret oppe og se lysere på livet. Det er noe jeg akter å prøve å etterleve hver eneste dag av det kommende året, med alle utfordringer som måtte oppstå enten som følge av den pågående pandemien eller andre problemer man måtte møte på i livet.

Med disse ordene ønsker jeg dere alle et riktig godt nytt år, og håper vi slår følge også i 2022!

 

This entry was posted in Andre høytider. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.