Julefilmer på TV

White House julekort fra 1967

I fjor opplevde jeg at kanalen FEM viste non stop julefilmer dag og natt. Jeg så julefilm på tv før jobb og det var julefilmer på TV når jeg kom hjem. En helg jeg hadde nisseverksted var det julefilmer fra jeg sto opp til jeg gikk og la meg på kvelden både lørdagen og søndagen.

Var det fantastiske filmer? Slett ikke, vi snakker sirupskliss fra Hallmark, type superstjerne-romantikk og lignende 😉 Mer klasse C-filmer enn noe annet og bare unntaksvis oppdaget jeg skuespillere jeg hadde sett i vesentlig bedre serier (feks fra Buffy, Lucifer og andre), og etter to hele dager med hallmark-romantikk satt jeg igjen med sukkersmak i munnen.

Men det var jo faktisk ganske koselig! Alle filmene handlet jo i varierende grader om en som hater jula møter en som elsker jula, hvordan hatern blir mindre grinch og til slutt blir de forelska. Det var ikke hele verdens variasjon i temaet, og enda mindre variasjon i grunnene til julehat, men noen av filmene falt nok over grensa til B-film i stedet for C-film 😉

Likevel må jeg innrømme at jeg ble ganske glad i morges da jeg oppdaga TV 3 sendte fire julefilmer i hallmark-stil på rad!

Og det får meg på tankene at jeg burde koke litt grøt i morgen. Planen er å bake karelske piroger! I dag har vi også røsket ut de to digre gulvteppene og har fått vasket de grundig. De henger nå til tørk, og jeg har støvsuget grundig der de var. I morgen håper jeg de er tørre så jeg kan få de på plass, og resultatet av dette er at vi har juletre-plassen klar til dyst!

This entry was posted in Juleprat, Musikk, film og teater. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.