Når oktober kommer..

Når oktober kommer begynner jeg alltid å få julefølelse lengst ned i magegropa. Dagene tikker, det er et par måneder til jul, mamma har fødselsdag, så kommer min egen og min søsters, og det begynner å bli skikkelig mørkt på kveldene. Nå er det helt mørkt før klokka sju, og det virkelig føles passende med ekstra lys.

Tiden som kommer nå er kald, mørk og trist, og virkelig understreker hvor mørk verden blir når vinteren kommer. Dette kommer til å vare helt til det faller snø, og om snøen da blir liggende blir verden myk og lys og ren igjen.

Det er denne tiden på året det virkelig føles fantastisk å legge opp til ekstra lys både her og der. Hengende små lamper, lysslynger i vinduskarmer, i bokhyller og på bordene, stearinlys, telys og kubbelys for å både spre varme og lys. Spesielt om man ikke har allergier og kan skaffe seg lys som dufter svært godt. Som for eksempel min favoritt; Vaniljeduft.

Tanken er ikke langt unna å begi seg inn på lys-støping og lage kubbelys og lignende for å ha til julegaver. Eller bare for sin egen del. Lage hjemmelaget badesalt med duft og olje, eller lage ansiktsmasker som virkelig oppmuntrer til lange varme bad i det høstruskete været.

Dagen i dag var en slik kald og utrivelig dag med ruskete halv-regn som slo som isnåler mot ansiktet i en svært kald vind, og jeg kastet meg over å rydde i gangen når jeg kom hjem. Vekk forsvant sommerjakker og sommersko, jeg hentet frem noen converse-style sko som er litt tykkere og varmere enn de jeg har brukt til nå samt våre vintersko, hentet frem vinterjakker og vurderer å rydde frem noe luer og hansker også nå. Nå kan vinteren bare komme!

This entry was posted in Advent, Utenomsnakk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.