DIY – Ansiktsmaske med Gurkemeie

For de av dere som vil ha en liten presang til seg selv, eller som må finne på noe fort å gi til noen (begrenset holdbarhet på slikt som dette tross alt) er en ansiktsmaske ikke en dum idé å gi bort. Mange ansiktsmasker tar relativt kort tid å lage, og om du har en liten glassboks kan du gi bort en liten spa-pakke med noe av kropps-produktene jeg alt har postet om tidligere. Og felles for de fleste ansiktsmasker jeg finner oppskrift på er at de inneholder ingredienser du finner i en vanlig matbutikk!

I denne ansiktsmasken behøver du malt gurkemeie, rismel, olje eller yoghurt og honning.
Gurkemeie har en antiinflammatorisk effekt på huden, og er fin for de som er plaget med akne, hjelper å lindre akne-arr, fin mot hud som lett blir irritert og er dermed også oppkvikkende og beroligende på samme tid. Honningen er antiseptisk rent naturlig, og rismelet har scrubbingeffekt. De som vil kan jo også tilsette litt havregryn om man vil. Yoghurt er for de som har fet hud, olje for de som har tørr hud.

Du behøver:
2 spiseskjeer gurkemeie
1 spiseskje rismel
2 spiseskjeer yoghurt eller olje
en halv spiseskje honning.

Bland alt i en skål så du får en tykk pasta, og smør denne på i ansiktet (og gjerne nedover hals og nakke om du vil) med pensel, spatel eller fordel med en svamp. Du kan så klart også bruke hendene i mangel på noe “verktøy”. På forhånd bør du ha renset ansiktet så huden er ren. La det virke i 20 minutter før du vasker det av igjen.

Om du ikke skal bruke det selv har du det på et lite glass (lag nok til å fylle glasset i så fall), og sett umiddelbart i kjøleskapet før du gir det bort til den som skal ha det. Pass på at du lager dette dagen før du skal gi det bort i så fall, det har jo noe begrenset holdbarhet 🙂

Her er videoen der jeg fant oppskriften!

 

 

This entry was posted in DIY, Julegaver og gavetips, Puslekroken. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.