Morsdag og Alle Hjertenes dag!

I dag er det to dager på samme tid. Morsdag, den viktigste dagen synes jeg, men også Alle hjertenes dag. I Finland er dette en vennskapsdag, hvilket jeg synes er herlig. Man oppmerksommer vennene sine med en klem og et kort, kanskje til og med overrasker med kake eller noe slikt.

Som Norsk er jeg oppvokst med at alle hjertenes dag til nød er en dag man på skolen tegnet et kort og ga til noen i klassen eller hjemme til mor og far. Nå i disse dager utnytter så klart handelsstanden denne dagen akkurat slik den utnytter påske, jul og alt mulig annet man liker å feire. Jeg synes som med julen og alt annet at det er ikke pengene det skal handle om, men tanken bak det du gjør. Jeg skammer meg ikke over å kjøpe en rose til min kjære denne dagen, men synes ikke det er nødvendig med de ville amerikanske tilstandene. J spurte om jeg hadde lyst til å spise ute eller om vi skulle lage god middag her hjemme. Han vil helst det siste for “alle” er vel ute og spiser i kveld sikkert. Han har nok rett i det, og det blir mye koseligere med bare han og meg her hjemme helt klart, så vi spiser nok her. Jeg har allerede laget panacotta som vi skal kose oss med i kveld som dessert! Utover det får vel tiden vise siden noen her er like romantisk som en gjennomsnittlig joggesko omtrent 😉 Likevel klarer han å lure ut av seg mye romantiske ting å si og handlinger uten å være klar over det.

Morsdagen derimot er noe jeg alltid har hatt med meg gjennom oppveksten. Jeg var for sent ute til å huske morsdag og bestille blomster på døra FØR dagen, men noen får en pling på døra i morgen i stedet tror jeg nok 😉

Så med disse ordene sagt vil jeg bare dele noen dikt og bilder med dere.

En mor er med fra starten,
som kilden til ditt liv.
Med kjærlighetsfullt blikk,
hun følger med hvert skritt
Siden livets første måltid
har hun tilbudt deg å smake,
hun gir deg av sin omsorg
uten krav om noe tilbake.
Hun tas så lett for gitt
som lindring av besvær,
men sjelden blir hun takket
og sett for den hun er.
I alle livets faser
forblir hun dog den samme:
din aldeles unike
og høyt elskede mamma!

vennskap

morsdag3

Og denne er vel like mye til mamma, til alle mine venner og til alle jeg elsker og bryr meg om i grunnen da teksten passer til alle nevnt! <3

Og denne er vel like mye til mamma, til alle mine venner og til alle jeg elsker og bryr meg om i grunnen da teksten passer til alle nevnt! <3

This entry was posted in Tradisjoner og historie, Utenomsnakk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.