Hjemmelaget Marsipan, Lita style

Egentlig er det vel mammaen min sin style, men siden Rita delte sin oppskrift tenkte jeg at jeg skulle dele den som jeg er vokst opp med. Har egentlig aldri vert kjempeglad i marsipan, men denne spiser jeg faktisk.

Oppskriften:
500g malte mandler (vår blir ganske grove men det er fordi vi ikke har en bedre kjøkkenmaskin)
500g Melis
Eggehviten fra ett egg

Ja det er det hele, tro det eller ei. Mal mandlene til en fin masse, og bland i melisen. Bland dette godt sammen og ha i eggehviten fra ett egg. Jobb dette sammen med hendene, og om det ikke blir en fast masse av det, så kan du ha i litt mere eggevhite. Når “deigen” er jobbet godt sammen er det bare å sette i gang og rulle kuler, lage griser, kanskje farge noe av det?

Putt dem i boks, og moms i ny og ne! (de er veldig gode rullet i sjokolade!)

This entry was posted in Tradisjoner og historie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.