Jul og nyttår er over, 2021 er her

2021 innledes med mange mennesker klistret til nyhetsoppdateringene mens de søker etter overlevende i skredet i Gjerdrum. Til nå er 6 funnet omkommet og 4 fortsatt savnet og jeg tviler på at det nye året fikk noen særlig fin begynnelse for de berørte slekt og venner som nå er etterlatt i sorg og fortvilelse. Det samme kan da sies om avslutningen på 2020 for de samme berørte parter.

Året 2020 har virkelig ikke kommet på top 10 over de beste år vår verden har sett. Nå er pandemien ganske liten i forhold til for eksempel en verdenskrig, men en pandemi kan så utrolig fort sette hele land ut av spill. Har vi ikke sett andre land i Europa stenge ned, eller bare ta USA der folk nå lever fra hånd til munn fordi de ikke har de samme sosiale nettverk som vi har i Skandinavia? Kan man da si annet enn “takk og lov at 2020 er over, håper 2021 blir bedre”.

Og 2021 burde jo bli litt bedre, tross denne starten på året. Det skal vel ikke være så vanskelig å få til et bedre år enn 2020 har gitt oss? Nå kan det jo også bli verre så klart, så jeg skal ikke jinxe noe med å påstå at det aldri i livet blir verre enn 2020 for det kan absolutt gå nedover. Men jeg velger å være optimist og håpe og tro at vårt rykende ferske nye år antagelig blir bedre. Ettersom vaksinene rulles ut og folk vaksineres burte vi jo før eller senere få den store C under kontroll, og livet kanskje kan gå litt mer tilbake til det normale. Jeg håper også slike naturkatastrofer som vi står midt oppi nå ikke gjentar seg. Måtte de bare finne alle, forhåpentligvis noen i live, så de etterlatte får visshet og ro.

Men om vi nå for en liten stund legger fra oss tanker på leirskred og korona finnes det mye å glede seg over. Jeg bor for eksempel på min mors hjemplass og har mange kjente rundtom her, bare for å nevne en ting. Vi har en stor uteplass som jeg håper vi får et tredekke på før vekst-sesongen kommer ordentlig i gang. Jeg vil nemlig ha et lite drivhus nå! Ingen store saker, men som for eksempel disse i stålrør og plastovertrekk man får kjøpt for en billig penge skulle jeg komme langt med!

Og jeg har allerede begynt med kommende års julegaver! Jeg har fulført et sjal og begynt på en annen gave også som jeg ikke skal snakke så mye om da mottager antagelig leser denne bloggen 🙂
I tillegg planlegger jeg å få i gang filming til min Youtube-kanal igjen, selv om jeg ikke er helt på det rene med eksakt hva jeg skal lage. Jeg har i det minste kjøpt et trebrett med fiken og dadler, jeg har nemlig fått høre av min rante Ragnfrid at hennes ene barnebarn Ellen er så forelsket i det lille bildet hun fikk av meg til jul, så Ellen forsøker iherdig å overtale mormor at det er hun som har fått det selv. Så jeg tenkte da har jeg en unnskyldning for å lage et til! 🙂

Vi har på ønskelista en lengre liste frø vi skal bestille noe av i det minste, og tankene går til å så opp noen frø av stauder som jeg kan plante på gravene til slekta her oppe. Noen av gravene er vi mange som steller mens noen andre er det kun meg som bryr seg om nå siden jeg bor her, dermed faller det jo på meg å ta meg av de. Gravteksten må friskes opp på noen av de, så jeg akter bestille tusjpenner med akrylfarge så jeg kan ordne dette og deretter kalle over. Planene er mange og lista lang over saker vi vil gjøre, men det er tiden som også må strekke til for å få dette gjort. Vi får se hva vi rekker!

Jula er nå ryddet bort, og vanlige gardiner har kommet opp!

Et ferdigstrikket sjal!

Mammas fetter har en STOOR pus!

Årets første isfiske!

This entry was posted in Juleprat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.