15 desember – Adventskalendre

I dag har jeg vært “julenisse” og levert laks på døra til tante her nede. Vi kjøper laks på jobben nemlig! I tillegg slepte jeg da hjem laksen, og julegaven vi fikk på jobb i dag.

YESS! En til! Da tør jeg virkelig bruke en hver eneste dag! 😀

For de nysgjerrige: Dette er oppskriftsboka mi! Jeg er normalt ikke en “rosa person” men denne boka var aldeles nydelig og ropte navnet mitt når jeg så den for mange år siden. Deretter hendte det som pleier hende med fine notatbøker jeg tar med hjem, de blir liggende i ei hylle og vente på en funksjon. Denne syntes jeg hadde finfin funksjon for å samle oppskrifter i, så nå er den oppskriftsboka mi!

Jeg har til og med laget inneholdsfortegnelse!

Og jeg er enda ikke ferdig med å stappe inn oppskrifter 🙂

Her er kokt potet most med litt hvetemel. Dette skal bli Perunalaatikko, potetgrateng!

Og her under klede oppå en varmematte så den holder seg lun. Hensikten er å gjære den lett så den blir enda søtere.

Juletreet foran kirka der jeg er døpt. Det er nydelig!

Min aller første lerøy-julegave!

En mat-termos

Og her er potetgratengen i ovnen. Her skal den kose seg minst 1,5 time, kanskje mer. I morgen lager jeg gulrot-gratengen! Skjønt akkurat den KAN faktisk vente noen dager siden den ikke har noen gjæringsprosess som potensielt kan slå feil, så den kan jeg jo også lage neste uke. 

Så dermed ble det litt juleforberedelser også i dag. Jeg hadde planlagt å sy inn julekjolen min men akkurat nå orker jeg ikke grave frem symaskina mi. Det får bli seinere, det er jo enda ei uke og to dager igjen til jul. Og jeg kan jo også faktisk ha på meg noe annet enn akkurat den kjolen… men jeg har så lyst til å ha den på! Vi har også (ENDELIG) fått skapene våre som vi bestilte for en måned siden, og det betyr at vi skal montere de i morgen og begynne å pakke ut av eskene på soverommet. En større del av kvelden går med til det i morgen gitt! Og bare det å montere skapene i en relativt liten leilighet blir en utfordring av de større.

I dag byr jeg på en smakebit fra en gammel film: Rudolf fra 1964, en animert dukkefilm som forteller historien om hvordan Rudolf fikk den viktige jobben å lede julenissens slede. Det er også herfra sangen Rudolf er rød på nesa kommer fra! Det er også et par andre sanger her man helt sikkert har hørt et par ganger før, i det minste jeg dro kjensel på flere som jeg har hørt i barndommen.

This entry was posted in Advent, Adventskalender, Dagens julesang, Juleprat, Musikk, film og teater. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.