NRKs adventskalender 2020 – Stjernestøv

Stjernestøv er NRK sin nyeste storsatsing etter Snøfall i 2016.

Vi møter Jo, 9 år, midt i en skilsmisse og flytting. Han, mamma og søsknene må flytte til et nytt sted, og som de som har vært gjennom slikt som dette går det ikke så bra i begynnelsen.
Han møter Elly, som kommer fra et sted der Stjernefolket bor, og hun hjelper han mye til å klare å komme seg gjennom det han står midt i.

Stort mer vet vi faktisk ikke om handlingen i den kommende adventskalenderen.. enda! Men jeg synes det er fint at NRK viser kalendere der man kanskje ikke har helt stabile familieforhold. Vi er jo en bit på vei inn i det emnet med Snøfall alt, men der er det vanskelig fordi foreldrene til Selma er døde. Her har vi levende foreldre, men en situasjon som er mer og mer vanlig for mange barn: Mor og far går fra hverandre. Og når dette skjer rett før jul som tilfellet er med stakkars Jon her kan man bare begynne å gjette seg til hvor vanskelig det må være for et barn å glede seg til jul.

Har du noen tanker rundt temaet? Tramper NRK på tynn is med årets tema på kalenderen og kommer de til å ødelegge “Idyllen” om en fantastisk jul tror du? Eller tror du NRK er så dyktige på det de gjør at dette kommer til å bli en koselig og fantastisk adventskalender om litt annerledes julefeiring? Har du trua på dette? Og kommer du til å se på den? Jeg vet jeg skal gi den en sjanse i alle fall!

 

This entry was posted in Juleprat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.