Mars – Våren melder sin ankomst og vinteren…. takker for seg?

Eller kanskje ikke? 1 mars opprant med et ordentlig snøvær her i Hälsingland, det virkelig flomma ned hvitt fra himmelen. Forskjellen fra gårdagens strålende sol og oppmot et par plussgrader på dagtid til Kong Vinter som dundret inn i dag var ganske slående. Det snør enda, og det har ramla ned sikkert 15 cm siden jeg sto opp i dag. Da hadde det enda kommet kanskje 5-10 cm i løpet av natta og morgenen når jeg sto opp også!

Man kan lure litt på denne vinteren. Det er da ikke noe nytt fenomen med milde snøfattige vintre, det har da skjedd støtt siste par hundre år når man har notert ned hvordan vintrene har vært når de har vært noe utenom det vanlige, men det skjer kanskje litt oftere nå enn det gjorde for 100+ år siden skulle jeg mene. I det minste har vi ikke hatt noen ordentlig vinter dette året synes jeg, det har jo stort sett vært bar mark hele tiden. Og da synes jeg det er litt lumpent av Kong Vinter å melde sin ankomst NÅ når jeg har innstilt meg på at glem vinteren nå går vi for en ordentlig real vår i stedet!

I det minste betyr vintervær som dette en mulighet for å sitte inne og planlegge julegaver man skal lage i løpet av året. 🙂

This entry was posted in Månedstema, Utenomsnakk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.