Julerengjøring

Jeg er en sånn som hater å gjøre reint. Det finnes ikke morsomt noen steder å faktisk vaske og rydde. På den andre siden er det utrolig skjønt når det er unnagjort.

Jeg er også en sånn som hater stress. Jeg liker ikke “utsett til i morgen det du ikke trenger gjøre i dag” tankegangen og spesielt ikke når det kommer til julereint da det gjerne innebærer en fulldag med utslitt meg og halvgjort arbeide. Da er det mye bedre å lage seg ei liste et par uker før jul, og kjøre på “litt hver dag”.

For eksempel har jeg planlagt at i dag vasker jeg kjøkkenskapdører så det er unnagjort, og lurte litt på å be J om å dra fjærkosten bakom alle radiatorer i dag. Om jeg gidder tørker jeg over dørkarmer og dører mens jeg er i gang. Dette tar ikke så enormt med tid når man har totalt 6 dører å ta hånd om tross alt, og så kan jeg krysse det vekk fra lista.

Målet med vaskelista mi er å virkelig sette opp alt jeg har lyst til å få vaska, og kunne stryke vekk alt som er gjort. Målet er å ha relativt liten tid hver dag nå frem mot jul for å gjøre unna reingjøringa jeg har så lyst til å få unna akkurat til jul, men uten å slite meg ut totalt og fullstendig. Samtidig er ikke lista noe “dette skal gjøres ingen unnskyldning er bra nok” liste. Det er en huskeliste for meg, og i grunnen er det som er viktigst der på lista å få støvsugd og kanskje vaska gulv. Alt annet er trivelig å få gjort en gang i blandt men det blir faktisk jul om det ikke gjøres også.

Poenget mitt er at du burde ikke skape noen liste som blir en tvang for deg. Det er jo ikke målet. Målet er å slippe stress og tunge byrder, ikke sant?

This entry was posted in Advent, Juleprat, Puslekroken. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.