Årets julekalender på NRK

I år får vi reprise av fantastiske Snøfall, og jeg gleder meg virkelig til å kunne se denne igjen. Jul i Skomakergata er en av mine favoritter gjennom alle år nettopp på grunn av nostalgien og at den har fulgt meg så mange år av barndommen, men Snøfall kommer inn som en farlig nummer to, om ikke til og med en delt førsteplass med Jul i Skomakergata!

Jeg har omsider fått sett Julekongen som gikk i fjor, og den var koselig nok den… men slett ikke i samme klasse som Snøfall uansett.

Også Jul i Svingen er en god topp 5 for meg, utrolig søt og koselig serie med mange gode skuespillere, men ikke god nok kandidat til å true Snøfall eller Skomakergata.

Året som kommer på TV (eller via DVD for min del) for meg blir altså Snøfall, The Julekalender og Jul i Skomakergata.

SVT kommer med ny kalender slik de gjør nesten hvert år, i år heter den Panik i tomteverkstan. Hovedtemaet er at om barna slutter å tro på nissen kommer hans nisseby på nordpolen å forsvinne, derav panikken. Jeg skal i vanlig ordning gi de første avsnittene et forsøk for å se om det kommer til å bli daglig innslag i desember for meg eller ikke. Ofte synes jeg kalenderen på SVT er heller middelmådig, men et par år har de overrasket meg (Selmas saga var for eksempel riktig søt, samme med fjorårets Storm i lugna gatan) så vi får se om det gjentar seg!

This entry was posted in Advent, Adventskalender, Juleprat, Musikk, film og teater. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.