Hjemmelaget eggepynt med naturlige farger

Det finnes mange fine måter å dekorere egg på til påsken. Mange maler dem, noen limer på klistremerker, og noen kjøper disse plast-hylsene man trer rundt ett egg og så ruller dem i kokende vann så de krymper til perfekt størrelse rundt egget.

Eller man kan gjøre som dette: Samle blader og andre ting som kan lage et avtrykk på egget. Legg det du vil skal lage avtrykk på egget rundt egget og legg en nylonstrømpe rundt så bånd, merker, blader eller annet holdes fast der du vil ha det. Natur-saker som kan lage farge på eggeskall er for eksempel løk (gul farge), blåbær (blålilla farge), rødbeter (rød farge), du kan koke eggeskallet i vann med mye av det utvalgte noen minutter, og når du løfter egget ut av nylonstrømpen og fjerner bånd eller blader har egget fått avtrykk fra det du hadde mot eggeskallet. Resultatet kan bli svært vakkert, og kan selvklart kombineres med å lime på bling, glitter, male på eller annet om du ønsker. Dette kan selvklart gjøres til egg som serveres til frokost i påsken så vel som tomme eggeskal man vil beholde som dekor år etter år.

 

This entry was posted in Andre høytider, Påske. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.