For andre sesong på rad har Gävlebocken overlevd

Ikke bare overlevde Gävlebocken frem til jul, denne gang overlevde den både julehelga OG nyttårshelga. Nå skal den demonteres, og stammen igjenbrukes for kommende bukk mens halmen brennes i forbrenningsanleggninga her i Gävle.

Dette er andre år på rad den har overlevd, og så langt har den klart seg bare 16 av de 51 ganger den har blitt reist. Alle andre år har noen satt fyr på bukken lenge før jul. Rekorden tror jeg er innenfor 24 timer før bukken var forkullede rester. Ikke at jeg forstår hvilken glede man har ved å havarere et symbol på denne måten, men denne jula lykkes de i alle fall ikke 😉

 

This entry was posted in Advent, Juleprat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.