24 Desember – Adventskalender og tid for ettertanke

Årets juleforberedelser har vært tung og full av motvind for både meg og Lita, av flere grunner. Det har ikke vært helt samme glede over det som tidligere år. Likevel har jeg klart å forberede det aller meste, jeg har klart å få sendt avgårde julegaver (om enn et par forsendelser som var litt forsinka i år), og selv om jeg stort sett bare har bakt lussekatter og pepperkaker dette året har vi mer enn nok å stappe inn i munnen likevel.

Året har vært full av forandringer på alle mulige fronter. Det nye året skal vi innlede med pakking for å flytte til en litt større toroms leilighet, noe som gir meg mulighet til i litt større grad lage gjør-selv-filmer og litt mer plass til sånt man behøver om man skal lage slike filmer. Dermed kommer jeg nok utøke min hobbykrok små steg om gangen slik at jeg kan fortsette å lage filmer og vise ulike saker man kan lage selv uten å ha enormt med penger i lommeboka.

Det nye året innledes også med å være fast ansatt og å ha vært det over ett år. Jeg kan se det nye året i møte med visshet om fullt opptjent feriedager, og mulighet for en litt lengre ferie nå. Hvor vi skal dra enda er uvisst, men jeg mistenker fiske blir en stor del av ferien.

Klokka er i talende stund snart 7 på morgenen. Jeg sovnet tidlig i går og har sovet relativt greit, men mistenker jeg er nok ganske trøtt når kvelden kommer nå. Det kanskje blir en middagshvil i dag?

Tanken slår meg også som alltid om de som feirer jula aleine av ulike anledninger. Det er mange der ute som ikke har noen å feire med lenger, oftest fordi de ikke har noen familie. Jeg håper alle og enhver innser at man kan til en ganske stor del prege den jula man har eller den jula man velger. Du har selv kraften å mentalt gjøre jula fantastisk for deg selv uansett hvordan du feirer den, og om måten du feirer på er selvvalgt eller ikke. Du kan bestemme deg for at jula er dritt.. eller du kan bestemme deg for at du gjør det beste av hva du har. Ofte er det nok enklere sagt enn gjort, men det er likevel slik det er: Du kan påvirke det sjøl ganske mye. Å feire alene er dritt om du gjerne vil ha noen å feire med, men du kan likevel forsøke å gjøre det beste av det. Å feire med svært mange i familien når man egentlig ønsker å sitte i pysjen hele dagen og bare spise grandis, julekaker og julegodter er også like dritt, men du kan forrtsatt forsøke å gjøre det beste av det.

Hva vi har og hva vi ønsker oss er svært ofte noe motstridende saker. Og jeg er lei meg fordi jeg ikke kan gå inn og endre jula for de som ikke har det de vil ha. Men når realiteten ser ut som den gjør kan vi alle til syvende og sist bare gjøre det beste av det. Jeg er heldig: Jeg feirer ikke alene. Jeg har J, og jeg har kattepus. Og vi har både mat, godis og kaker. Vi bor i et land med fred og overflod, der det faktisk finnes noe å kjøpe, og der en arbeidsdag tross alt ser ut på et slikt vis at det også finnes tid for å gjøre litt sjøl hjemme i stedet for å kjøpe alt.

Med dette vil jeg ønske alle en avslappet, fredelig, glad og god jul, måtte det nye året bringe fremgang og glede til alle der ute.

En ny årsmodell av hjertene! YEY! 😀
Jeg fikk også en bok om mumitrollet der vi får lese om figurene og annet både på svensk og finsk, en utmerket måte å lære seg svensk.. eller finsk på! 😀 Men jeg glemte fotografere den..

This entry was posted in Advent, Adventskalender, Juleprat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.