Tidenes beste julesanger

Det er ikke så enkelt å finne lister som nevner de samme julesanger konsekvent som de beste julesanger gjennom alle tider. Noen ganger er listene synsing basert på skribentens egne meninger, andre ganger er de stemt frem av lyttere på en spesifik radiokanal, noen ganger er de stemt frem på en spesifik nettside, eller innimellom basert på listeplassering gjennom X uker på topp-lister på radioer, salgstall og ønsker om å få høre på ønske-program.

Fakta er at musikk er og forblir en stor del av nåtidens julefeiring. Vi hører på julemusikk i heisen, i bilen, i butikkene, på telefonkøer noen steder (der de streamer radio som “ventemusikk”) og vi julefanatikere hører på Klem FM via PC eller mobil. Og det er jo da heller ikke til å unngå at det er noen som alltid blir gjengangere. Og så har du den personlige smaken i bildet: Jeg er kanskje ikke enig i at akkurat den eller den sangen er “tidenes beste”. Nå kan jeg presentere den lista jeg synes burde være kjent som tidenes beste julesanger ved et annet tilfelle, her og nå skal jeg ta hva “nettet” mener basert på Billboard.com sin liste fra oktober i fjor.

  • 10 plass: Wham – Last Christmas
  • 9 plass: Bing Crosby – White Christmas
  • 8 plass: Trans-Siberian orchestra – Christmas Eve (24/12 Sarajevo)
  • 7 plass: Andy Williams – It’s the most wonderful time of the year
  • 6 plass: Burl Ives – A Holly Jolly Christmas
  • 5 plass: Jose Feliciano – Feliz navidad
  • 4 plass: Bobby Helms – Jingle bell rock
  • 3 plass: Nat King Cole – The christmas song
  • 2 plass: Brenda Lee – Rocking around the christmas tree
  • 1 plass: Mariah Carey – All I want for christmas is you

Nå er jeg vel kanskje ikke storfan av alle disse sangene, Feliz Navidad er virkelig ikke en sang jeg “må høre” i jula for eksempel, og jeg synes Mariah Carey er dyktig sanger og har en søt sang men jeg synes ikke selv det er en nummer 1. Der synes jeg Nat King Cole trykker Mariah ned i støvlene fordi hans versjon av Christmas Song bare er så koselig at jeg får klump i halsen. Likevel er jeg enig i mange av disse sangene definitivt hører hjemme på en topp 10-liste. Eller i det minste en topp 20. 🙂

Så skal jeg presentere den lista slik jeg synes den er ut fra min personlige smak om en liten stund!

This entry was posted in Advent, Dagens julesang, Juleprat, Musikk, film og teater, Tradisjoner og historie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.