Å lage små hus av ispinner og kartong

Om vi plukker opp tråden fra blogginlegg fra et års tid siden om “operasjon Juleby“.. Jeg har ikke gitt opp drømmen om å ha en juleby en gang i fremtiden, men siden vi fortsatt bor i en ettroms med dårlig plass blir det enn så lenge med drømmen om dette.

Men dersom jeg skulle begynne å lage en juleby selv har jeg funnet et par alternativer til å lage hus med pappkartong eller med ispinner, og tenkte dele disse filmene med dere. I tillegg satte J meg på ideen å lage småpynt med Cernit-leire for eksempel. Tanken er da å lage små fat med småkaker, brød, boller, lussekatter og lignende med cernit-leire, og male de selv i stedet for å betale dyre penger for ferdig lagde småsaker. Det blir en tålmodighetsprøve uten like! Jeg er heller ikke spesielt flink til mønstre på lussekatter engang i stor vanlig variant, men klart kan jeg lete bilder på nett og prøve meg på fletter og lignende med leire før disse herdes i ovnen og males gyldenbrune. Det er mye jeg kan få til med nok tålmodighet, pill og cernit-leire, så små kaker (jeg kan lage gaffelmønster på serinakaker med synåler for eksempel), formkaker, brød, boller og lignende kan jeg nok lage med cernit. Pepperkaker kanskje jeg kan lage av flere lag papir limt sammen, og så videre.

Men det var husene da. Selvklart kan du lage dem av pappkartong, men jeg vil nok gå for ispinne-varianten, og antagelig behøver jeg kjøpe en dremmel-sats så jeg kan kappe, profilere og slipe så det ser fint ut. Og en limpistol. Om man siden maler dette blir det nok knallfint!


This entry was posted in Advent, DIY, Juleprat, Puslekroken. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.