Strikkeoppskrift til julestrikking

En av de sjeldne selfies på denne bloggen. Nisselue jeg strikket til meg selv på fritt mønster. 

Dette er for de som digger å strikke. Mange av oppskriftene er svært enkle men gir koselig resultat og du får nisser og annen julepynt av det som kan gis bort i gave, eller beholdes som egen julepynt. For eksempel har jeg tenkt å strikke et tovet jule-hjerte som kan brukes for å samle julekort i selv, jeg må bare kjøpe enda litt mer ullgarn for toving! Røde garnene forsvinner fortest her hos mer merkelig nok…

Den første oppskriften er fra Sandnes Garn, en gratis oppskrift på kjeglenisser. Du behøver mørk grått, lyst grått, hvitt og rødt garn, og du strikker hovedsaklig rettstrikk. Litt sytråd for å markere øyne og lignende.

Disse nissene var søte og morsomme, skjegg og lue! Gratis strikkemønster fra Du Store Alpakka. Strikke en liten nisselue, feste en alpakkadusk eller annen type dusk, en knapp og snøre for å henge opp i.

Denne er fra Sandnes Garn, en enkel strikket nisse i enkel rettstrikk.

På denne bloggen fant jeg en oppskrift på tova nissefamilie!

Og gratis mønster på strikket nisselue. Strikk i den fargen du vil ha, eller bruk tradisjonell rød og hvit etter eget ønske!

Nisselua slik den ser ut når den ikke sitter på hodet!

This entry was posted in Advent, Julegaver og gavetips, Juleprat, Puslekroken. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.