17 Desember – Må julegaver koste så mye penger?

Når det kommer til å gi en gave vil jeg umiddelbart si et rungende “nei”. Det finnes ingen “må” når det kommer til gaver. Den som har råd å gi en dyr gave må gjerne gjøre det om denne mener att mottageren har gjort seg fortjent til det, men det er faktisk slik at det er giveren som bestemmer gavene. 

Jeg er ikke en sånn som hytter med finger til de som velger å kjøpe gaver. Det at jeg personlig velger å lage så mye selv er mitt eget personlige opprør mot det overkomersielle om at den “perfekte julegaven” nødvendigvis må være en laptop til 12 000 kroner, eller at det må være en iPhone. Personlig skulle jeg ikke bli særlig glad for en iPhone, det er overhode ikke en perfekt gave for meg bare for å ta et eksempel. Jeg blir mye mer glad for en pose norsk julesjokolade som tross alt er en mangelvare her i Sverige!

Svært mange i dag føler et økende press å legge store mengder penger på gaver. Vi må kjøpe mange og dyre gaver ellers gir man ikke bra gaver. Jeg er fan av å gi mange gaver selv, jeg synes det er moro å pakke inn flere saker i ulike gaver i stedet for å pakke inn en stor eske inneholdende mange saker, men det er jo ikke samme som at jeg må legge store penger på gavene. Jeg bruker faktisk svært lite penger på å kjøpe ferdige gaver, derimot legges det nok adskillige kroner på garn og annet for å lage egne saker. Men garn kan jeg kjøpe hele året, det har ikke noe best-før dato, det råtner ikke så raskt og kan brukes til annet enn julegaver dessuten. 

Kort sagt: Det finnes ikke noe “må” med noe som helst. Kos dere med julegavehandelen enten dere bruker hundrelapper eller tusenlapper på det! 

This entry was posted in Advent, Adventskalender, Julegaver og gavetips, Juleprat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.