Julemarkeder

Jeg vet ikke hvordan det er med dere og julemarked, men for meg er en del av adventstiden å gå på minst ett marked. Jeg har en drøm om å en gang hilse på et utenlandsk julemarked (nå er vel i og for seg Sverige “utland” for oss nordmenn men det har seg nå slik at jeg faktisk bor i Sverige, og da blir det ikke utland for meg), slik som julermarkedene i Ungarn, Polen, Tysklan og England, men for det første har det ikke akkurat vært i nabolaget, og for det andre koster det jo litt med både reise, boende og eventuell handling.

Men i år er et julemarked i Europa ett steg nærmere. En bekjent av meg flyttet nettopp til Tallinn, og har insistert på at vi skal komme og hilse på. Hva skulle vel være bedre da enn å kombinere et besøk med et julemarked? Vi skulle nok sikkert få et sted å sove der, og dermed er det “bare” reise og handling som gjenstår. Om jeg begynner å spare nå kanskje vi kan gjennomføre det? Vi får se hvordan det blir til.

Uansett tror jeg nok at det blir å dra til Stenergården slik vi har gjort et par år på rad nå. Både for å se på julesaker, men også for å handle inn potensielle julegaver og egen-gaver som spesiell senep, honning, håndlagede såper og lignende. Og også for å titte på bruktmarkedet som pleier være der ved siden av de vanlige kremmerbodene der man kan kjøpe nye saker.

This entry was posted in Advent, Juleprat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.