Nyfilmatisering av Chronicles of Narnia

Som dere kanskje husker fra en tidligere bloggpost er jeg svært glad i akkurat denne gamle serien fra BBC. Narnia-serien er en serie av bøker, 7 totalt, og 4 av bøkene har blitt filmatisert i noe forkortet versjon av BBC til 3 ulike serier. Den første boken hoppet de over, antagelig fordi den ble litt for abstrakt og vanskelig å lage uten avanserte spesialeffekter som i dag skulle løses med data-animasjon enkelt og billig. Bok nummer to “Løven, heksa og klesskapet” ble dermed den første serien på 6 halvtimes lange episoder, og her i Norge ble den først vist på NRK i romjula tidlig på 90-tallet, en episode hver dag fra og med 1 juledag til og med nyttårsaften og suste dermed inn på “julefølelse og jeg vil gjerne se den i juletiden”-lista mi.

Den neste serien de laget var to bøker, Prins Kaspian i 2 episoder (svært forkortet versjon) og Reisen med Morgenstjernen i resterende 4 episoder. Siste serien ble boken Sølvstolen, også denne i 6 episoder, og her møter vi Tom Baker som en av hovedrollene, en skuespiller som også har spilt i større produksjoner som Dr. Who, The hound of Baskerville-serien, Black Adder 2 og serien Star Wars Rebels.

Alle disse tre ble i tur og orden vist på NRK i romjula under 90tallet, og jeg forbinder dem med jul i dag nettopp på grunn av dette. Ikke slik at jeg -må- se dem akkurat i romjula, jeg ser dem gjerne en eller annen gang i resten av året, men ofte har jeg den på når jeg holder på med juleforberedelser i adventstiden fordi den gir meg en sånn herlig boblende julefølelse med minnene av romjula med min familie og fantastiske filmer på tv.

Nå har Netflix Originals kjøpt rettighetene, og akter lage nyfilmatisering av dette, i form av serier og filmer i følge denne pressemeldingen. Om de skal filmatisere bøkene rett opp og ned og følge handlingen der, eller om de skal skape serier og filmer ut fra legender og historier som nevnes vet jeg ingenting om, og pressemeldingen er ikke spesielt tydelig på dette punktet. Det kan være filmene er basert på bøkene og serien blir alt rundtom? Dette er spennende for meg, selv om jeg ble utrolig skuffet av filmatiseringen fra 2005, spesielt filmen om Prins Caspian som gjorde meg forbannet da den avvek fra fortellingen ganske dramatisk. Likevel skal jeg titte på trailerne når de kommer, deretter kommer jeg nok til å gi det et forsøk. Dette kanskje kan bli et ekstra advents-supplement for meg?

This entry was posted in Advent, Juleprat, Musikk, film og teater. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.