Spiselige julegaver

Å finne på gave til “den som har alt” er ofte litt av en utfordring. Å lage en liten kurv med julegodbiter er dermed en god ide.

Kurver kan man finne litt overalt, på loppemarked eller man kanskje har noen liggende som en gang har vært en blomsteroppsats i. Har du ingen kurv kan du også bruke en god og hederlig skoeske, du kan gå til skobutikk og tigge esker for støvletter for å ha noen som er litt romslige.

I en slik kurv er det bare fantasien som stopper det i å finne ut hva du kan legge oppi. Du kan sanke sammen mye ulikt å legge i denne esken, som et eksempel fikk min mor ei eske med alt mulig oppi med lakris-smak: Ulike lakrisgoderier, lakris-te, lakris-pulver og så videre.

Om du ikke vil gi godterier kan du jo kjøpe eller bake kaker selv og legge i eska. En real eske med “7 sorter” kan være en kjempefin gave til en som ikke helt har orken til å bake selv men som gjerne liker en bit å bite i til ettermiddag-kaffen. Kunstferdig dekorerte pepperkaker eller kakemenn kan være en kjempefin gave å gi også.

Alternativer som hjemmelaget marmelade av ulike sorter i små glass, hjemmekokt granskuddsirup, forkjølelsesdoktor, hjemmelaget leverpostei, gløgg (gjerne hjemmelaget der også) og annet godt man gjerne vil ha litt ekstra luksuriøst kan være en fin sak å legge i en eske eller en kurv. Svært mange som vil leve litt sunt også i julen skulle kunne sette pris på å få hjemmebakte skorper eller annet som er godt å spise men likevel litt sunt.

Har du ikke noen bedre ideer kan du alltids kjøpe litt forskjellig godterier og samle i et særlig pent glass, eller hvorfor ikke samle ulike tesorter i et glass for å gi bort til en te-elsker? Eller hva med å kjøpe ulike pose-teer og løs-teer, kjøpe kandisert sukker både lyst og mørkt, og lage små kremmerhus i celofanplast til det kandiserte sukkeret? Kjøp en fin liten krukke ekstra luksuriøs honning, og samle alt i ei skoeske du kler med stoff eller litt penere dekorpapir så den blir pen å se på og vips har du en fin presang til en som liker te. Sleng gjerne med en liten pose ekstsra luksuskaffe så slår du flere fluer i en smell og mottaker kan by på litt luksuste eller kaffe til sitt besøk i juledagene.

Det er ikke vanskelig å finne noe å legge i en liten eske. Det trenger ikke koste mye penger så lenge du har lagt omtanke bak det. Noe godt å spise som du vet mottaker vil sette pris på, noe som kanskje er litt ekstra luksus som for eksempel bittesmå krukker med spesiell honning, eller bare det å kjøpe kandisert sukker å ha i et kremmerhus av celofan sammen med en ekstra god te, alle slike små ting gjør en lekker og velsmakende gave å gi bort. Og å bruke tid på å samle sammen spesialiteter (lakris-boksen til min mor for eksempel) viser at man har tenkt på den man skal gi gave til samt lagt litt insats bak å finne flere ulike saker innen samme tema.

This entry was posted in Advent, Julegaver og gavetips, Juleprat, Kjøkkenmesteren. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.