Granskuddsirup – Første forsøk

Og sånn ser det altså ut! Jeg har bare smakt bittesmå dråper, men tenkte vente til det har kjølt seg ned før jeg smaker litt mer ordentlig. Det smakte lovende så langt i alle fall! Og om det smaker så godt som “lovende” lover, skal jeg definitivt sanke mer nå i løpet av uka.

For alle dere som nå tenker på å løpe ut i skogen for å sanke skudd; Tenk på at det er treets tilvekst du henter. Ta ikke alle skudd fra samme kvist. La det gjerne stå igjen minst fire ganger så mye som du sanker, og gjerne enda mer, det er ikke bare vi som liker granskudd. Dette er sårt tiltrengt mat etter hard vinter for mange små plantespisere i naturen også, og det er nok til å dele med alle. Og dere? Takk gjerne treet med en liten klapp på stammen for gavene. Samt sjekke med markeier om skogen er eid privat om tillatelse til å sanke selvklart.

This entry was posted in Kjøkkenmesteren. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.