Godt nyttår mine lesere!

Da er et år omme om noen små timer.

Om fire timer ringes det nye året inn, og det smelles både her og der med fyrverkerier. Stadig flere restriksjoner trer i kraft også her i Sverige, og jeg gjetter det ikke er lenge før det foreligger forbud mot pinneraketter også her. Allerede nå legger de fleste kommuner krav på hvor man får lov å sende opp raketter, og flere butikker avstår fra å selge av hensyn til skuddredde to og firfotinger.

For meg er ikke raketter en viktig del av nyttår. Det er mer viktig for meg å tilbringe tiden med de jeg bryr meg om, og kanskje venner og/eller familie. Innimellom blir det slik at man får feire på hvert sitt hold, som i år. Min mor og mine søstre feirer i Norge mens jeg er her i Sverige. Verden er ikke større enn et facebook eller skype-ikon i dag, man kan ta en videosamtale via nett og få se sine kjære likevel. Verden åpner seg på et annet vis og ensomheten og isolasjonen når man er vekk fra sine nære er ikke like enorm og påtagelig som den ville vært for femten-tyve år siden. Likevel kan ikke sosiale medier erstatte nærheten fullt ut, og jeg foretrekker å være med mine nærmeste i virkeligheten fremfor digitalt – Selv om det digitale er en trøst.

På årets siste dag har jeg ikke helt den samme følelse av ettertenksomhet som jeg har julaften. Nyttårsaften er ikke helt det samme for meg som julen er, det er mer “mas og tjas” rundt nyttår for meg. Det smeller og bråker, folk er oppe sent, og svært mange drikker større mengder alkohol. Julen er mer tiden for fred for meg, og jeg foretrekker fred fremfor bråk. De beste nyttårsaftner jeg har er avslappet og kravløse, med bare familien og gode venner.

I kveld slik alle andre nyttårsaftner legger jeg energi på å lage et godt måltid mat som årets siste måltid. I år ble det røye med hvitvins-sjy, dillsaus og poteter til. Lovpriset og oppspist av alle rundt bordet, og en real suksess slik jeg ser det. Hadde jeg hatt tilgang på pinnekjøtt hadde jeg gjerne laget det, men Sverige kan ikke skilte med den slags luksus. Likevel er fisk en svært god matrett, og ekstra luksus at vi har fanget den selv!

Når året går mot sin slutt kan jeg bare ønske for dere alle, og håpe for egen del, at det kommende året vil bringe ro og glede, lykke og fremgang. Jeg håper dere vil følge oss det kommende året her på bloggen, der aktiviteten nok er ganske lav fra januar til september. Jeg håper også dere vil skrive dere på mailinglisten og kanskje også komme med ønsker om hva dere vil se mer av på bloggen! Jeg har tenkt litt på å lage mine egne “DIY” filmer, siden jeg har tilgang på action-kamera med stativ og programvare for å redigere dette, men det krever en del øvelse og trening, og jeg vil nok lage litt klønete filmer i begynnelsen.

Jeg håper dere får en strålende nyttårsaften og et flott nytt år!

This entry was posted in Juleprat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.