Blir det jul med bare to slag?

Ja tenk, det ble det! I år har jeg bakt kun to sorter kake. Ja om man ikke regner karelske piroger som “kake” da, da blir det faktisk tre. Pepperkaker har jeg kjøpt. Men baking av sånt som kalles kaker er det kun finske stjerner og krumkaker som er bakt!

Og ble det jul? Så absolutt! Det er kjempe-jul! Veldig jul. Vi har spist julemat, og jeg lykkes med potetforma fra Finland i år igjen foruten at den kanskje var inne i ovnen bittelitt lenge. Den smakte fortsatt godt! Skinka satt som et smakk, og ribba ble supersaftig. Jeg måtte klare meg med ribbe svensk versjon i år, så ingen svor. Og sossisene?

Jeg synes de smakte godt! Men neste gang jeg lager pølse skal jeg for det første ha pølsetut. Og for det andre skal jeg kverne kjøttet flere ganger. De var veldig grove til sammenligning med slike vi kjøper i butikken. Skal prøve igjen til neste år men da håper jeg at jeg har fryseplass nok til at jeg kan lage dette ferdig i november så jeg har tid på å prøve og feile 😉

Dagen i dag skal tilbringes med PC-spill, filmer/serier, mat og å ringe minstesøster som fyller år i dag. men først må jeg se meg i kapp på adventskalenderne som havna litt etter pga biltrøbbel og siste innspurt til jul!

God romjul, godtfolk!

This entry was posted in Juleprat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.